середу, 1 березня 2017 р.

Книжкова котовасія

 
А чи знаєте ви,
 що 1 березня традиційно відзначається  Всесвітній день котів. Початок весни — особливий період для кішок, саме тому люди вшановують своїх улюбленців у перший день березня.
Кішка — це найближча до людини тварина. Наука, яка займається вивченням цього виду тварин, твердить, що кішки є надзвичайно розумними створіннями, багато в чому перевершують собак. Вважається, що кішки не приносять кинуту їм палицю, як це роблять собаки, лише тому, що вони не вважають цю роботу своїм обов'язком.


Представляємо вам колаж художніх творів, присвячених  цим пухнастим домашнім улюбленцям, що надійшли в Центральну дитячу бібліотеку.

Раді запросити вас у захопливу подорож у компанії з незвичайним котом Вікентієм.ВІн не був звичайним котом. Він був відомим дослідником і винахідником, і мешкав на горищі старого покинутого дому.Одного разу в підвалі,заваленому журналами й книгами, він знайшов дивну пожавтілу мапу.. А що було  далі, читайте!
На вас чекають справжній шторм, пошуки скарбів, зустріч із чарівним створінням і ще багато цікавого. Читайте з нами – буде весело!


П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям – їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові – піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення – читайте у новій книзі Сергія Гридіна, яку ви зможете взяти у бібліотеці.








Нарешті малята та дорослі матимуть можливість поринути у чарівний світ поезій Рудої Киці, побачити життя очима Киці, познайомитися з друзями Киці, зазирнути у мрії Киці, посміятися й посумувати, як сміються й сумують справжні киці. Сподіваємося, що кожен, хто хоч на хвильку відчує світ так, як відчуває його Киця, стане трішечки добрішим.







Неймовірна, повна вигадок розповідь про те, як випікався іменинний торт для кота, що святкує день народження тричі на рік. Тут багато тепла, ніжності й напрочуд життєрадісного погляду на світ. Шведський хутір змальовано з любов’ю та увагою, так само як і його мешканців, що насправді не вигадані, а реальні.











Про веселого та пустотливого кота Васька, який зумів подружитися з  кроликом.

















Героїня цієї книжки Кицька Настя – істота страшенно непосидюча. Одного погожого дня задивилася вона на літаки і так їй захотілося в мандри, що спасу нема. Зі всіма у дворі перезнайомилася, а скільки незнайомців десь по світу бродить – не злічити. Отак, недовго думаючи, зібралася вона у мандри і пішла собі. А що її чекає там, за межами Старого Двору, ви і дізнаєтеся, прочитавши цю книжку. 







А також пропонуємо вашій увазі аудіозапис нового вірша  тернопільського поета Сергія Сірого "Киця - цяця", який читає сам автор.




Немає коментарів:

Дописати коментар