четвер, 4 травня 2017 р.

1939-1945 роки. Пам"ятаємо, перемагаємо!

 8 та 9  травня з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, Україна розпочала у європейському дусі нову традицію святкування Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом.
Символом пам’яті відтепер є червоний мак.
         В усьому світі мак вважається символом пам’яті про загиблих солдатів у часи Першої та Другої  світової війни. Це міжнародний символ пам’яті жертв усіх військових та цивільних конфліктів, алюзія кривавого сліду від кулі, що передає страждання та смерть.
Автором ж українського символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін.
4 травня в Центральній дитячій бібліотеці з нагоди вшанування Дня пам’яті та примирення проведено майстер-клас «Мак, як символ пам’яті» для учнів 8-Б класу ЗОШ №9, який бібліотекарі провели  разом з головою відділення "Дизайн» Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу Поберейко О.М.  та студентами ІІІ курсу Лукович Т. і Любачівською Н.

На відділі обслуговування учнів 5-11 класів була оформленна книжкова виставка «Війна без пощади і милосердя». Бібліотекар Намисняк В.С. ознайомила школярів з історією започаткування в Україні Дня пам’яті та примирення.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар