вівторок, 20 березня 2018 р.

Творча імпреза "Джерело любові Марії Баліцької"


  Писати для дітей – відповідально і важко. І поскільки заняття це не з легких, то маємо відзначити, що літературне Тернопілля не боїться труднощів. Маючи таку знану родоначальницю дитячої літератури в нашому краї як Іванна Блажкевич (1886–1977), можемо впевнено сказати, що продовжувачів її творчої справи у нас багато.
         Любов до дітей, а значить і до майбутнього нашої України – в надійних письменницьких серцях і їхніх творах.
        Важко перелічити всі імена тих авторів, які писали чи пишуть для дітей, їх дуже багато : Богдан Лепкий, Роман Завадович, Борис Харчук, Оксана Сенатович, Володимир Вихрущ, Василь Ярмуш, Ярослав Сачко, Галина Гордасевич, Степан Сапеляк та ін. Нині їхню славетну естафету підхопили нові талановиті митці : Марія Баліцька, Ірина Дем’янова, Надійка Гербіш, Олег Вітвіцький, Богдана Дерій, Тамара Ткачук-Гнатович, Богдана Дурда, Ірина Мацко, Наталя Волотовська та багато ін.


     І саме 20 березня, в переддень Всесвітнього Дня поезії  до учнів  3-Б ТЗОШ №16 ім. В. Левицького завітали працівники центральної дитячої бібліотеки разом з журналісткою, редактором, поетесою, письменницею, членом НСПУ,
громадською  діячкою пані Марією Баліцькою. 




     Творча зустріч проходила в  невимушеній, захоплюючій атмосфері. Пані Марія декламувала свої  вірші, колоритно доповнюючи їх піснею. Діти активно підспівували  і навіть разом із поетесою імпровізовано хором заспівали пісню  
на її слова.




                           
      Марія Баліцька презентувала юним  читачам збірочку дитячих оповідань "Подільська ластівка в Таврійському краї" та книгу "Батькові", акцентувавши увагу школярів на пошані та любові до своїх батьків. 

                                
      Пані Марія звернула увагу і на те, що поезія - це не лише вірші, поезія може бути передана і малюнком, ознайомивши дітей зі своїм малярським доробком. Розповіла, що у дитинстві малювати їй не дуже вдавалось. 

                        
Зате на сьогоднішній зустрічі провела майстер - клас по виготовленню ангелика миру. Діти із захоплення копіювали рухи гості і і зробили своїх ангеликів, зав"язуючи вузлики, щоб запанував мир в Україні.  

                                 

     Бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 кл. Бойко Тетяна  ознайомила із книгами  для дітей авторки, які є у фондах бібліотеки. Особливо звернула увагу  бібліотекар на п"єсу "Веселкове Диво",яка зайняла друге місце у Всеукраїнському конкурсі «Коронація слова-2009» . Марія Баліцька  є також лауреатом премії ім. І. Блажкевич у номінації "Твір для дітей та юнацтва" за твори "Вишиванка для Ісуса", "Марійчині колисанки", "Пелюстки маминого щастя", "Душа бджоли", "Мар'янині секрети". 

Зустріч промайнула швидко, та дітям обов"язково запам"ятається щира поезія пані Марії, яка несе у піснях, віршах, казках тепло творчого серця і радість окриленої душі.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар