четвер, 17 травня 2018 р.

День Європи у бібліотеці

                  
        Відзначати день Європи в Україні почали в 2003 році після відповідного указу президента країни. Це було зроблено через те, що Україна все ж є частиною Європи та ставить собі за мету потрапити до Євросоюзу. Поки що цього не відбулося, але все ще попереду. День Європи святкується як і в маленьких селах, так і в великих містах. Усюди в цей час  відбувається велика кількість пізнавальних та  розважальних заходів, які дозволяють більше дізнатися про певну країну. 
       Звісно, і працівники центральної дитячої бібліотеки вирішили долучитися до святкування цієї дати  та провели для семикласників ТЗОШ №7 День Європи у бібліотеці. Це особливо необхідно молодим, адже саме майбутнє покоління буде робити вирішальні вчинки, які дозволять Україні стати частиною великої європейської сім’ї. Вступ до Євросоюзу неодмінно вплине на життя молоді, а тому треба вже зараз привчати дітей до європейського життя та іноземних стандартів.  Тож працівники бібліотеки вирішили цей день провести цікаво і змістовно.  

 Школярі  переглянули відеопрезентацію "Європейський союз: погляд зблизька", яку представила головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Тернопільській  області Атаманчук Н. М.
     Юні читачі прийняли активну участь у літературно - інтелектуальній грі "Що ми знаємо про Європу".
 Але особливо з великим захопленням  та інтересом  школярі слухали розповідь тернопільської письменниці, журналістки та мандрівниці  Валентини Семеняк про країни Балтії та переглянули фотосвітлини,  представлені у  бібліотеці. 
Читати більше тут






    Згадала пані Валентина  і про перебування Шевченка у Литві,   пам"ятник Кобзареві у м. Вільнюс, і про особливость архітектури країн Балтії, про музей срібла, соляну кімнату в Литві, про особливості національних державних традицій  країн  Балтії, поркнулась спільної історії України і Литви.

                      
  Переглянули учні і вчителі, присутні на заході, книжково-ілюстративну виставку "Відкриваємо для себе Європу". Доречі, на виставці представлена книга "Талін" 1955 року видання, подарована читачем бібліотеки Нетунахіним В.

 Захід  до Дня Європи відбувся  у Всеукраїнський день вишиванки. І це напевно символічно, адже ми також є частиною Європи і гордимося, що ми - УКРАЇНЦІ.






День Європи в Україні насправді, є дуже видовищним і цікавим.  Це дуже гарний досвід та важливі знання. А ще на цьому святкуванні можна легко знайти нових іноземних друзів, які зможуть розповісти вам дещо цікаве та покращити ваше володіння іноземною мовою. Тож неодмінно відвідайте це свято 20 травня, адже гарні емоції вам гарантовані.



























Немає коментарів:

Дописати коментар