понеділок, 7 травня 2018 р.

Урок історії "Пам"ятаємо, перемагаємо"















        8 травня Україна вшанує пам’ять загиблих у Другій світовій війні, а 9 травня – відзначить  День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
       Друга світова війна торкнулася практично кожної української родини. Боротьба з нацизмом забрала мільйони життів. Для України Друга світова війна - національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси. Проте, саме внесок українців у розгром нацизму є особливим. Тож  потрібно пам"ятати як  солдат Радянської Армії ,вояків УПА, так і тих українців і вихідців з України, які перебували у військових з"єднаннях інших держав.  

   Саме до Дня пам"яті і примирення в центральній дитячій бібліотеці для учнів 7-А ЗОШ №16 пройшов урок історії "Пам"ятаємо, перемагаємо".
Школярі переглянули в медіа -центрі бібліотеки документальні фільми: "Битва за Київ 1943"  та "Чорна піхота". А обговорення цих фільмів провела бібліотекар Качуровська Надія.
                                              
Бібліотекар Намисняк Віолетта провела огляд літератури "Діти і ІІ світова війна в сучасній українській літературі", звернувши увагу юних  на новий погляд сучасних авторів стосовно подій 73-літньої давності. 
 У формі діалогу бібліотекар провела розмову за творами Галини Пагутяк "Діти" та Любові Пономаренко "Гер переможений".


        А  на заверження заходу  працівники бібліотеки разом із представником проекту "Файне єднає" Тетяною Стасенко провели майстер - клас"Червоний мак як символ пам"яті жертв війни".
 


Червоний мак - це європейська скорботна символіка, більше, ніж переможна, бо сучасна Європа складається із тих країн, які воювали між собою у Другій світовій війні

.           

                                              

   Червоні маки - це серце землі, яке б"ється в унісон з серцями загиблих героїв...Червоні маки - це людська пам"ять, яка проходить крізь віки і вписується в літопис кожного народу. Червоні маки - квіти кохання, які живляться соком землі і коли їх зірвати - вони відразу гинуть, тому хай ростуть і прикрашають світ і людей, хай навчаються нас триматися свого коріння і шанувати свою землю, бо не гоже плювати в криницю, з якої  п"єш воду.

  Вшанувати пам’ять близьких людей, яких торкнулася Друга світова, можна  також посадивши Мак Пам’яті.

8 і 9 Травня  доповніть свій одяг червоним маком — символом пам'яті майже 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів убитих у Другій світовій війні по всьому світові. 

Немає коментарів:

Дописати коментар