понеділок, 7 травня 2018 р.

Сашко Дерманський в гостях у бібліотеки

     7 травня в Дитячій центральній бібліотеці відбулася творча зустріч юних тернополян, учнів 4-х класів ЗОШ №16 з одним із найталановитіших і найпопулярніших в Україні дитячих письменників - Сашком Дерманським.
     Його ім'я широко відоме серед дітвори. Він - член Спілки письменників України, автор багатьох дитячих книжок, серед яких: «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або таємниця Смарагдової книги», «Казки дракона Омелька», серія книг про Чудове Чудовисько та ін. Твори Дерманського увійшли до шкільної програми з української літератури для учнів молодших та середніх класів. Автор є учасником Всеукраїнської ініціативи «Додай читання» та акції "Тату, почитай", лауреатом всеукраїнських літературних премій: "Коронація слова", "Золотий лелека".

     Сашко Дерманський познайомив присутніх зі своїми книжками, почитав уривки з них та відповів на чисельні запитання дітей. 
З великим захопленням  юні читачі слухали автора, який презентував одну із нових  пригодницьких книг "Танок Чугайстра".



Відео "Танок Чугайстра"

   
Письменник, який має двох доньок, переконаний, що «любов до книжки слід прищеплювати з перших місяців життя». Своїми творами письменник допомагає зберігати зернятка дитячих душ: «Якщо не з книжки, то звідки тоді дитина дізнається, що найголовніше в житті – робити добро, не кривдити ближнього?»




      Гості бібліотеки – діти та дорослі - отримали під час зустрічі з письменником море позитиву та усмішок! Нікого з присутніх не залишило байдужим знайомство з кумедними, веселими та відважними героями Олександра Дерманського, адже з ними на сторінках книжок можна пережити чимало цікавих пригод, навчитися протистояти злу та по-справжньому дружити.

 
 Учні 4-А подарували Олександру Дерманському малюнки, які вони намалювали після прочитання творів. 






 Закінчилася зустріч фото- та автограф-сесією, а всі бажаючі могли придбати книги автора.

Про зустріч з читати тут

 


  




Немає коментарів:

Дописати коментар