середу, 29 січня 2020 р.

Почути

 Всеукраїнський інклюзивний мистецький проєкт "Почути" вперше завітав до Тернополя і зокрема, в нашу бібліотеку.
Метою  проєкту є показати на власному прикладі, що інклюзивні мистецькі заходи не щось захмарне. Це доступне і можливе для реалізації кожного, головне, щоб для цього було бажання. До Тернополя учасники прєкту були у Житомирі, Рівному, Луцьку, були в Харкові, були в Білій Церкві. Так само були на форумі видавців. Були на книжковому арсеналі. Тобто  намагалися донести поезію, як мовою оригіналу, так і жестовою у виконанні їх авторів.


Сучасні поети із різних регіонів України читали вірші українською та жестовою мовами, а саме: Надія Сеньовська (Тернопіль), Лія Алтухова (Київ), Тетяна Медзуновська (Київ-Швеція), Анна Фадєєва (Біла Церква), Анатолій Мілецький (Ковель), Юлія Шевель(Київ), Христина Полубічко(Львів), Світлана Панчук (Львів), Ірина Одерако(Рівне) та Ольга Мацо (Ужгород).
Вечір супроводжувався перекладом поезії жестовою мовою, який здійснила викладач і прекладач Карпюк Оленксанра Василівна. Модератором заходу стала співорганізатор проєкту "Почути" - Олександра Смірнова (Київ).
Захід є частиною всеукраїнського інклюзивного мистецького проєкту «Почути мандрує Україною».
«Почути» — це проєкт про мистецтво, яке доступне для кожного.

Його учасники розповідають жестовою мовою поезію, проводять театральні вистави, літературні вечори, музичні концерти та шкільні уроки. Захід був організований для широкого кола поціновувачів поезії, які прийшли підтримати слабочуючих людей і разом насолоджуватися поетичним словом.






Немає коментарів:

Дописати коментар