четвер, 20 серпня 2020 р.

День прапора та 29-та річниця з Дня Незалежності України...

23-24 го серпня країна відзначає найбільше національне свято нашої державності – це  День Прапора та День Незалежності України. 
Одним із найважливіших елементів процесу становлення української державності стало визначення національної символіки, як невід’ємної ознаки незалежності. Державними символами України є Державний Прапор України, Герб України та Державний  Гімн України
Український прапор – це символ пшениці в степах під блакитною аркою неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі. 
Упродовж історичного розвитку жовто-блакитний прапор був символом боротьби за національні й соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України.
Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. 
На відзнаку Дня Державного Прапора України та з нагоди Дня Незалежності України в Центральній дитячій бібліотеці підготовлено книжкову - виставку "Україна в нас єдина - бережи її дитино". Виставка містить 
видання, які висвітлюють розвиток української нації та державності, формування національної ідеї, розбудову незалежної, демократичної Української держави, боротьбу за збереження національної культури і української мови, історію українського національного прапора. Читачі Центральної дитячої бібліотеки по-своїму відчувають це свято Незалежності  та Державного Прапора України і відтворили це на мольберті вдома під час канікул. 
Усюди є небо і зорі скрізь сяють, 
І квіти усюди ростуть…
Та тільки одну Батьківщину ми маєм -
 її Україною звуть.


Немає коментарів:

Дописати коментар