вівторок, 31 травня 2016 р.

Конвенція ООН з прав дитини

Міжнародний день захисту дітей відзначають 1 червня

Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Конвенція ООН з прав дитини — міжнародний правовий документ, що визначає права дітей в державах-учасницях. Конвенція з прав дитини є першим і основним міжнародно - правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини. Документ складається з 54
статей, що деталізують індивідуальні права осіб віком від народження до 18 років (якщо згідно застосовним законам повноліття не настає раніше) на повний розвиток своїх можливостей в умовах, вільних від голоду і нужди, жорстокості, експлуатації та інших форм зловживань. Учасниками Конвенції з прав дитини є Святий Престол і всі країни - члени ООН, крім США, Південного Судану і Сомалі.

Конвенція про права дитини прийнята резолюцію 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року.
У 2009 році світова спільнота відзначала 20-річчя підписання Конвенції ООН про права дитини. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги. Від нашої уваги, любові, виховання залежить доля дітей. І якщо ми будемо ростити їх у добрі, змалечку оточимо їх любов'ю та милосердям, вони змінять наше життя на краще!
З  нагоди Міжнародного дня захисту дітей працівники Центральної дитячої бібліотеки для вихованців літньої дитячої школи "Дивосвіт", яку вже протягом двох років організовує Тернопільська міська молодіжна громадська організація " Фізкультурно - спортивний клуб "СПОРТ-КЛАС" під керівництвом чемпіонки світу пауерліфтингу Лілії Проць ознайомили молодших школярів з мутимедійною презентацією "Великі права маленької людини" та провели правові ігри:"Чи знаєш ти "Конвенцію про Права дитини "" та  «Подорож з казковими героями до Країни Права». 





Вихованцям літньої дитячої школи "Дивосвіт" сподобались конкурси: 
"Силач"



"Кульки на ракетці"




"Велике взуття"



"Закриті очі" та "Капості"



змагання на кмітливість "Черга з цифр".






Немає коментарів:

Дописати коментар