четвер, 20 вересня 2018 р.

"У кожній казці - мудрості перлина". До 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського

  

      28 вересня
 видатному українському педагогу,
 дитячому письменнику Василю Олександровичу
 Сухомлинському виповнюється 100 років від дня народження.

    Мудра людина із щирим серцем. Так називають Василя Олександровича Сухомлинського, заслуженого учителя України, лауреата Державної премії імені Т. Г. Шевченка.




"Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний".
                                                                 В. Сухомлинський
      Саме творчість мислителя, вченого, педагога-практика Василя Олександровича Сухомлинського, знаного і шанованого в усьому світі - поза вимірами часу. Його творчість це і є той "вічний слід", яким ідуть і йтимуть вчителі та діти. Прожив В. О. Сухомлинський зовсім мало -  51 рік. За своє коротке життя Василь Олександрович зробив дуже багато для дітей і взагалі для педагогічної науки. Неоціненну літературну спадщину залишив нам видатний вчитель і письменник. Василь Олександрович Сухомлинський - автор 41 монографії і брошури, більше 600 статей, 1200 оповідань і казок. Твори Сухомлинського видані 53 мовами світу. Найбільш відома його книжка "Серце віддаю дітям" видана 30 мовами світу.
Твори Сухомлинського - то щирі і мудрі уроки великого душею і талантом вчителя. Вони розкривають перед нами красу навколишнього світу й рідного слова. Навчають людяності й мудрості.

 І саме до 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського в центральній дитячій бібліотеці проведено годину  спілкування за творами письменника "Людина починається з добра" для учнів 3-Б ТЗОШ №9.


Бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 кл. Тетяна Бойко провела  огляд - презентацію "У кожній казці мудрості перлина"/ за творами  Василя Сухомлинського /.


Бібліотекар Віолетта Намисняк провела для юних читачів голосові читання за творами письменника.






 Але особливе захоплення в школярів викликало відтворення з уяви і передача на  малюнок  твору В.Сухомлинського "Як їжачок до зими готувався". 



  
 










Немає коментарів:

Дописати коментар