четвер, 27 вересня 2018 р.

Презентація проекту "Аудіоказки письменників краю"

      Другий день Біблофесту -VIII  "Тернопільські читання по - особливому" запам"ятався читачам  та гостям бібліотеки презентацією нового соціального проекту "Аудіоказки письменників краю", який бібліотекарі центральної дитячої бібліотеки змогли реалізувати завдяки співпраці з медіа лабораторією Палацу культури "Березіль" та театральною школою - студією "Мельпомена".
На захід були запрошені:заступник міського голови Леонід Олексійович Бицюра, місцеві письменники: В. Семеняк, Г. Шулим, В. Кравчук, М. Чопик; керівник медіа лабораторії ПК "Березіль" Оксана Ратушняк, художній керівник театральної школи - студії "Мельпомена" Надія Шамрик, учні театральної школи- студії та їхні батьки, 5-тикласники школи - колегіуму ім. Йосипа Сліпого, редактор видавництва "Підручники і посібники" Ірина Дворницька;
логопед ТНВК №28 Вангринович Любов Зіновіївна, у якому навчається 15 дітей з особливими потребами та заступник директора обласного навчально - реабілітаційного  центру Щеснович Віра Володимирівна. 



       Працівники бібліотеки разом зі своїми соціальними партнерами  представили для перегляду присутнім аудіо записи казок  та віршів :

  • Б. Мельничука «Чарівні пиріжки для Червоної шапочки. Казка навпаки».
  • Марти Чопик. Казки: «Колобок»; «Біда навчить» та вірші
  • Валентини Семеняк . Казка «Як Яринка врятувала ялинку»;
  • Володимира Кравчука. Віршована казка «Сніговиця»;
  • Галини Шулим. Казка «Чарівні яблука»;
  • Петра Сороки (вірші із книжки «Пригоди кота Патрика»);
  • Романа Завадовича.  Казка«Пригоди гномика Ромтомтомика»;
  • Наталі Забілої «Ясоччина книжка»

 а також показали  дітям ролик, як  проходив запис аудіо казок у  студії.
  Аудіо казки створені для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.
Протягом трьох літніх місяців у медіа лабораторії ПК «Березіль » за участю учнів театральної школи – студії «Мельпомена» та читачів  центральної дитячої бібліотеки було записано: 6 збірників та 6 казок  письменників нашого  краю, які озвучили  33 дітей віком від 5 до 14 років.
   Ми вирішили не зупинятися на досягнутому, тому і включили у проект запис аудіоказок класиків  української дитячої літератури Наталі Забілої "Ясоччина книжка" та Романа Завадовича "Пригоди гномика Ромтомтомика". Доречі, саме за мотивами цєї казки ЦДБ  створила  власний артбук.
Співорганізатори  проекту та учні театральної школи - студії "Мельпомена" отримали подяки від КУ "Тернопільська міська ЦБС", які їм урочисто вручив заступник міського голови Л. О. Бицюра
 

Письменники ж отримали в подарунок від бібліотеки аудіо записи своїх казок. 

Основна мета проекту - допомога  діткам  з особливими потребами краще пізнати літературу рідного краю, популяризація  її серед школярів молодшого шуільного віку, а також розвиток творчого потенціалу у дітей.
Аудіо книги подаровано  учням ТНВК №28 та обласного навчально –реабілітаційного центру. 
             На захід була запрошена учениця 2-го класу ТНВК №28 Верота Надійка, у якої проблеми з зором, зі своєю мамою. Дівчинка від бібліотеки отримала в дарунок диски з аудіо казками та книги від присутніх письменників і видавництва "Підручники і посібники". 
          Доречі, не обділило це видавництво своєю увагою і читачів бібліотеки, подарувавши у фонди ЦДБ  більше десяти книг  місцевих авторів.
                                   
Маємо надію, що цей проект  принесе неабияку користь і насолоду від прослуховування аудіо казок. Це лише перша ластівка. Уже в планах запис аудіо казок молодих, ще маловідомих письменників краю.  Але поки що ставимо....  
                          Побажайте нам успіху у наших починаннях! 
 БІБЛЬШЕ ЧИТАТИ ТУТ    І  ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар