пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Розсекречена пам'ять


 Жахливою подією в історії людької цивілізації постає голод в Україні 1931-1933 років. Голод був спричинений насильницькою 
суцільною колективізацією. Також  горезвісним хлібозаготовлями, людиноненависницькою політикою, розкуркуленя, відвертим масовим терором тоталітарного режиму проти селян в Україні. 
Творці голодомору, а це велика армія партійної й державної номенклатури, яка була багатонаціональною за своїм складом, не обстоювали інтересів якоїсь однієї нації, а дбали насамперед про зміцнення економічних підвалин комуністичної імперії.
Причиною голоду вважають його штучний характер, походження, тобто свідомо організований тодішнім політичним керівництвом. Існує думка, що голод був наперед спланований задля фізичного винищення саме українських селян. Працівники центральної дитячої бібліотеки до 85-річниці голодомору в Україні підготували виставку-інсталяцію "Розсекречена пам"ять ", на якій поряд з іншими історичними виданнями представлено книгу нашого краянина Миколи Лазаровича  історика, доктора політичних наук, професора ТНЕУ " І БУЛО ПЕКЛО НА ЗЕМЛІ... ГОЛОДОМОР "1932-1933 РОКІВ В УКРАЇНІ: передумови, механізми здійснення, наслідки, яка вийшла у тернопільському видавництві "Джура". Цікавим є те, щоу книзі окрім детального висвітлення теми  зібрано спогади свідків та жертв ГОЛОДОМОРУ, які після трагедії перебрались на проживання до Тернопільської області.
      Ця історична правда про трагедію українського народу, ніколи не повинна повторитися

Немає коментарів:

Дописати коментар