понеділок, 17 грудня 2018 р.

В ніч на Миколая



Кожного року, 19 грудня, всі діти в Україні святкують День Миколая. Як не старалася стара система позбутися Святого Миколая, підсовуючи Діда Мороза, - нічого з того не вийшло. 

Незважаючи на хурделицю в бібліотеку завітали учні 3-х класів ТЗОШ №16 імені В. Левицького.

На запитання діткам, хто ж тоді дарує подарунки, кого вони чекали заглядаючи з нетерпінням під подушку, – малі читайлики нашої бібліотеки відповіли, що, звичайно, вони очікують Святого Миколая.

Народознавче свято в бібліотеці поєдналося з сучасними традиціями.

 Бо Миколай – це добра сила, озирніться, той, хто поруч вас, може нею бути. Святий Миколай дуже часто діє через інших людей і дуже часто постає у зовсім іншому образі, саме такому, якого ви й хотіли побачити".

Сучасний Миколай  у  виставі " В ніч на Миколая" від театральної школи-студії "Мельпомена," керівник - Надія Шамрик.
Театральнашкола-студія є нашими соціальними партнерами по проекту нашої бібліотеки «Бібліостудія: Казки рідного краю»..

 Людина покликана робити добро і кожен з нас може стати для когось Миколаєм з подарунками.

 Як справедливо підмітила тернопільська письменниця Валентина Семеняк, що була присутня на заході, - це сучасна казкова п’єса про складні стосунки дівчинки із батьками та бабусею. Але несподівано на допомогу всім приходить Святий Миколай і все стає на свої місця: діти влаштовують танцювальні батли і згодом знаходять спільну мову спочатку між собою, а згодом і з дорослими.  Світлі ангели перемагають няшок-чортеняшок, які прагнули крадькома відібрати у дівчинки подарунок прямісінько з-під подушки.



До наших діток прийшов і книжковий Миколай. Презентація-подарунки різдвяно-новорічних книг від Видавництва "Підручники і посібники." Презентацію провела маркетолог Марічка Гапюк. 

Різдвяні казки люблять всі: такий вже це час.
Всі дітки, що були в бібліотеці, отримали різдвяні розмальовки, загадки і оповідання.

 Океан приємних емоцій отримали  малі читачі бібліотеки сьогодні від презентації книжки Дзвінки Торохтушки  "Диво в ліцейному провулку". Книжка про диво, що сталося завдяки Святому Миколаю.

Читати більше про захід тут




Веселих вам свят і гарних подарунків.

Немає коментарів:

Дописати коментар