четвер, 6 грудня 2018 р.

Готуємось до зимових свят


 Сьогодні, 6 - грудня в Центральну дитячу бібліотеку завітали школярі 2 - Г кл. ЗОШ № 9 на майстер - клас по виготовленню новорічної іграшки "Миколайчик."
 Бібліотекар  відділу обслуговування учнів 1-4 кл. Бойко Тетяна  розповіла маленьким читайликам, звідки ж до нас прийшла ялинка.
    Доречі, в багатьох частинах світу вічнозелена ялинка — незмінний атрибут різдвяних святкувань. А втім, це дерево використовували в релігійних обрядах ще в сиву давнину. Загальнодоступною ялинка стала тільки в другій половині ХIХ ст. В Україні ж Новий рік стали відзначати згідно з указом Петра І з 1 січня 1700 року. До цього початок нового року відзначали 1 вересня. В указі Петра I йшлося: «Знатними і проїжджими вулицями, біля воріт і будинків, учинити деякі прикраси з древ і гілок соснових і ялинкових, чинити стрілянину з невеликих гармат і рушниць, пускати ракети і запалювати вогні. А людям убогим кожному хоча б по древу чи гілці на воротях поставити.»
 Це свято припало до вподоби українському народові. Ну, а вже в ХХ столітті ошатна ялинка стала незмінним атрибутом зимових свят. 


      Читачі прослухали легенду "Різдвяне диво,"  розгадували загадки. Працівники бібліотеки провели з дітьми майстер - клас  "Виготовляємо новорічну іграшку" ,під час якого діти із захопленням створювали рукотворні прикраси на ялинку і співали новорічні пісні. 



По завершенні  майстер - класу школярі і бібліотекарі зробили колективне фото зі своїми виробами. Головне, що цей процес приніс дітям неабияке задоволення і радість!








Немає коментарів:

Дописати коментар