вівторок, 21 квітня 2020 р.

21 КВІТНЯ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ТВОРЧОСТІ ТА ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Мабуть, ніхто не стане заперечувати, що знання потрібні людині, щоб життя було приємним, зручним, комфортним та максимально безпечним. 
Такі знання набуваються нами через закладений в нашій природі творчий процес. Він дозволяє створювати щось унікальне і корисне, що часто породжує справжні інновації, які в свою чергу дозволяють нам вирішувати ті завдання, які ставить перед нами завжди мінливий неповторний поточний момент.  Кожен момент часу, як і кожна в нашому світі людина, — унікальний. 
Унікальні завдання легше і ефективніше вирішувати за допомогою унікальних підходів, а вони можуть бути результатом лише творчого процесу.
Як показує практика і численні дослідження (наприклад, проведене доктором Кім, професором творчості та інновацій в коледжі Вільяма і Мері, в 2017 році на тему кризи творчості), суспільство починає програвати, коли робить ставку на закріплення вже відомих знань за рахунок розвитку творчого потенціалу. І це стосується в першу чергу системи освіти.
Щоб виробити ефективні підходи до вирішення наростаючої кризи творчості, багато країн змінюють усталені догми і починають формувати позитивний тренд щодо даної проблеми. Так з’явився Всесвітній день творчості та інновацій.
Вперше цей день відзначався в більш ніж 50 країнах миру 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом.
 «Вкрай важливо, щоб ми використовували творчість у вирішенні проблем, з якими ми стикаємося. Традиційне мислення більше не спрацьовує», — виступаючи з промовою з приводу даної резолюції, сказала посол І. Ронда Кінг, постійний представник при Організації Об’єднаних Націй з Сент-Вінсента і Гренадін. Бібліотекарі також приділяють значну увагу використанню інноваційних і творчих підходів у навчальному процесі. Один із найяскравіших прикладів за останній час — дистанційне навчання, необхідність у якому виникла у зв’язку з введенням карантину по всій території України. Не дивлячись на складну ситуацію, безперервний навчальний процес став можливим.  

Немає коментарів:

Дописати коментар