вівторок, 1 грудня 2020 р.

Захисти себе! Живи довго та якісно!

Заснований ВООЗ Всесвітній день боротьби зі СНІДом з 1988 року відзначають 1 грудня. Він покликаний підвищити глобальну поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу та продемонструвати міжнародну солідарність. І саме на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн, яка відбулася того ж дня, пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.

Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета –звернути увагу суспільства на цю проблему.

      Книжкова викладка "Це важливо знати"


Веб-консультація "ВІЛ/СНІД  - все, що важливо знати."

1. З А К О Н   У К Р А ЇН И       Про внесення змін до Закону України "Про запобігання    захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД)                та соціальний захист населення"( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, N 30, ст.274 ).

2.Права ВІЛ-інфікованих осіб на отримання медичної допомоги.  

3. Статистика з ВІЛ/СНІДу в Україні.

 

СНІД (синдром набутого імунодефіциту) – важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), який пошкоджує імунну систему людини, і таким чином знижує опірність організму проти будь-якого захворювання.

Сам по собі СНІД не є смертельною хворобою, але функціонування його вірусу в організмі впливає на імунну систему так, що навіть проста нежить може призвести до смерті людини. ВІЛ руйнує Т-лімфоцити – організм врачає захисні реакції, унаслідок чого активізується так звана умовно-патогенна флора організму і різко підвищується ймовірність смертельних запалювань, уражень нервової системи, розвитку онкологічних захворювань.

Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу продовжує залишатись актуальною і в Україні, й у світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар