понеділок, 19 квітня 2021 р.

19 квітня у світі відзначають День велосипеда...

    Нині у світі використовується понад мільярд велосипедів; таким чином велосипед — найрозповсюдженіший транспортний засіб. Він став таким завдяки низькій вартості (включно з вартістю експлуатації), невеликій вазі і розмірам, відсутності потреби в пальному та елементах безпеки. У розвинутих країнах велосипеди набувають популярності завдяки спортивному навантаженню та екологічній чистоті, виробництво велосипедів зросло. Центральна дитяча бібліотека переглянула свої надходження і пропонує книги, які можна переглянути і почитати. Декілька книг для любителів читання.  

  "Пригоди Крутелика, або Звідки приїхав перший велосипед".

  Книжка Татусі Бо — це весела й пізнавальна мандрівка, з якої малюки дізнаються всі таємниці велосипедів: звідки вони з’явилися, які бувають, що за секретний механізм спричиняє їх рух і навіть те, який вигляд вони мали понад сто років тому. Разом із Мишком і велосипедиком Крутеликом діти запам’ятають правила дорожнього руху й заходи безпеки, яких треба дотримуватись повсякчас, і неодмінно забажають здійснити власну велоподорож.

                

  Мандрівка триває не лише в межах Бруклину, Лонґ-Айленду чи майстерень сучасних американських художників, лекторіїв і Метрополітального музею. Вона шириться гайвеєм на позашляховику, трансатлантикою до Європи й далі аж до Індії. Ми валандаємо за Аґноном бруком Бучача, забрідаємо до чортківського водоноші, потрапляємо до Кривого Рогу і квартири Драча у Києві, у квартали Старого міста в Єрусалимі, до Італії, а зокрема, й до Венеції, щоправда, нью-йоркської — тої, яку заподіяв ураган Сенді, затопивши довколишні острови. 


Ця книга відкриває для найменших читачів світ. З нею можна рушати в подорож разом і прихопіть із собою енциклопедію в картинках. Завітайте до дитячого садка і супермаркету, відвідайте ферму і будівництво, пожежну частину і поліцію, вокзал та аеропорт. Погуляйте по зоопарку і лісу, відпочиньте на морі. І знайте: на вас чекають лицарський замок, індіанське селище і навіть парк Юрського періоду. Отже, вперед, до нових відкриттів!
Ось такі новинки тебе чекають у бібліотеці. 
Автор: В.Сухомлинський
Оповідання "Мишкові купили велосипед"



Немає коментарів:

Дописати коментар