пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

Чорнобиль -35: вчора, сьогодні, завтра

 


Вже 35 років Україна живе з болем Чорнобиля. Це проблема, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. А ще це найбільша світова катастрофа з епіцентром за 100 кілометрів від Києва. Та чи знаємо ми достатньо про Чорнобиль, його минуле, сучасне й майбутнє? Що розкажемо про нього наступним поколінням та як нам говорити про нього зі світом.


Михаліцина, К. Квіти біля четвертого, 2020.                      За чим так тужить бабуся, що видивляючись із вікна багатоповерхівки? Десь на квітучому Поліссі назавжди покинуто її хату. Катастрофа відібрала не тільки її дім, а й життя її найблищої людини - як і ще безліч життів. А її вимушену нашвидко екакуюватися, затаврували "чорнобилькою". Що тепер? Трави, що пахнуть рідним краєм, і онуччині малюнки - як ті, котрі творила ще одна "чорнобилька" - Марія Приймаченко. Онуці прабаба розповість свою щемку історію. 

Учні 5-А класу Школи-колегіуму ім Патріарха Йосипа Сліпого завітали в бібліотеку. Працівники бібліотеки підготували голосні читання книги Катерини Міхаліциної "Квіти біля четвертого", мультимедійну презентацію "Коротка історія Чорнобильської катастрофи," перегляд анімаційного фільму "Місто привид" від мультимедійного проєкту "Книга-мандрівка. Україна."



Немає коментарів:

Дописати коментар