вівторок, 13 квітня 2021 р.


Центральній дитячій бібліотеці триває тиждень дитячого читання "Мандруємо літературною галактикою разом!"
І сьогодні онлайн-зустріч з молодою письменницею, видавцем, художницею, іллюстраторкою, казкаркою і членкинею НСПУ, а ще громадський діяч, керівник креативної студії "ІРИска", та голова ГО "Творчий простір ОРЕЛІ". У 2012р разом із працівниками Центральної дитячої бібліотеки письменниця Ірина Мацко втілила задум книгу - велетень "Казки із Дивокраю". Книга була визнана Книгою рекордів України найбільшою дитячою книгою. В неї ввійшло 5 казок, написаних тернопільськими авторами - Іриною Мацко, Богданом Мельничуком, Володимиром Кравчуком, Галиною Шулим і Вірою Пароновою - розмістили на великих листах розміром 1м. на 90 см. Проект цікавий тим, що 120 молодших читачів м-ну "Дружба", а саме діти - читачі ЦДБ малювали казкових героїв і вписували текст казок, маленькі художники і оформили фоліант. Зберігається книга - рекорд у Центральній дитячій бібліотеці.
   Письменниця презентувала свою нову збірку «Хочу! Хочу! Хочу! Купи мені, купи!!!» та " Таємниця Червоного чоловічка або Украдене Різдво", подарувала  бібліотеці декілька примірників цього видання.  Автор читала свої казки, ділилися творчими планами, а це відповідно нові книги - нові друзі, та запропонувала  дітям створити казку миттєво, зараз і вже без вагань.  Атмосферою радості, розмаїттям нових, цікавих та  яскравих  книг  зустріла авторка своїх читачів.    

    
“Хочу і Треба часто йдуть поряд. Але як їх розрізняти? Особливо діткам, які хочуть усе і в цю ж хвилину. Як упоратися із цими «хочунами», які не дають спокійно пройти повз магазин, уже не кажучи про те, щоб зайти у нього? Терапевтична історія про Олесю, її БАЖАННЯ і ПОТРЕБИ допоможе дитині зрозуміти, що ПОТРІБНО найперше, а що може зачекати і не вимагати вже і негайно того, чого вона ХОЧЕ.

                             
Таємнича історія про Соломійку та Янка, яким вдалося розплутати дивний клубок давньоминулих подій і дізнатися, що пов'язувала Червоного чоловіка з їхньою бабусею Мірою, які дива ховає під своїми водами міський став і врятувати свято Різдва, сміливо подолавши всі перешкоди й небезпеки.

Читачі Центральної дитячої бібліотеки отримали позитив від нових книг, котрі  стали для них добрими друзями з якими можна пізнавально та цікаво провести свій вільний час.
ЇЇ талант багатогранний. Своєю творчістю пані Ірина підтверджує стару, як світ, істину: щастя в наших руках, тому не сидіть склавши руки в очікуванні сонячного світла, а вчіться танцювати під дощем. Цікаво, весело, а саме головне – пізнавально  пройшов день нової зустрічі у бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар