середу, 14 квітня 2021 р.

День екологічних знань

 

❤❤❤❤☺☺"Виховуємо екологічно-грамотного майбутнього споживача"/ у рамках Тижня дитячого читання.

НА СТАРТ, УВАГА, ЕКО-РУХ

(мультимедійна презентація)






КНИЖКОВО-ІЛЮСТРАТИВНА ВИСТАВКА:
"В ДОЛОНЯХ ВСЕСВІТУ ЗЕМЛЯ"

❤❤❤Довкілля – це місце, де мешкають живі істоти, де вони знаходять поживу, прихисток.

Ми не можемо уникнути втручання в навколишнє середовище. Часто ми завдаємо шкоди природі: погіршуються умови життя рослин, тварин, людей. Дбати про природу повинна не тільки держава, а й кожна людина. Дорослі й діти мають берегти природу там, де вони живуть, працюють і відпочивають. Що б ти не робив, спочатку подумай, чи не зашкодиш цим природі. Дбайливо стався до природи сам і нагадуй про це старшим


❤❤❤Діти беруть приклад з батьків.
Тому робіть все, щоб ваша дитина виросла екосвідомою.
Отже, виховання у дітей еко-звичок – це надзвичайно важливий процес, який треба розпочинати змалечку.


Намагайтесь не залишати після себе сміття. Використовуйте менше пластику та поліетилену. Придбайте еко-торбу.
Правильно утилізуйте сміття.
Мультфільм "Свинка Пепа. Переробка сміття."
✌✌✌Добірка екологічних мультфільмів:
1. «Лоракс» – мультфільм є екранізацією однєї з книжок обожнюваного в Америці дитячого письменника доктора Сьюза. Події картини відбуваються у недалекому майбутньому, коли на Землі не залишилося жодного справжнього дерева – лише пластикові.
2. Фіксики «Пластик» – мультфільм про шкоду пластику та правильне сортування сміття для того, щоб кожен міг стати супергероєм та врятувати планету.
3. «Врятувати океан» – у мультфільмі показали, з якими труднощами можуть зіткнутися черепахи під час міграції, зокрема через забруднення пластиком.
4. «Смешарики. Маленькое велике море.»
Про циклічність сміття і про те, що великі проблеми починаються з малої звички не замислюватись, що відбувається з відходами, якщо їх просто викинути. Людина, яка звикла викидати побутове сміття у воду, буде це ж саме робити і з промисловими відходами, але закони фізики для всіх однакові: ніщо не дівається безслідно. Потрібна утилізація.
5. «Свинка Пеппа – Перерабобка сміття.»
Роздільний збір твердих побутових відходів – це настільки просто, що вміщується в 5-хвилинний мультфільм для зовсім юної аудиторії.
Одна з серій популярного британського дитячого анімаційного телевізійного серіалу присвячена якраз потрібній справі – утилізації. Оскільки цей довгий і складний процес насправді починається зі звичайної оселі та стосується навіть найменших її мешканців.

Мультимедійна презентація "День Землі"


За останні 44 роки на Землі зникли 60% ссавців, птахів, риб та рептилій. І ми з вами — останнє покоління, яке має шанс врятувати цю планету!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар