понеділок, 5 квітня 2021 р.

#ЖивіПисьменники: Галина Ткачук

 

БІБЛІОФОРСАЖ

Акцію #ЖивіПисьменники​ започаткував Український інститут книги за підтримки Міністерства освіти і науки України, спільно з проєктом підтримки дитячого читання  BaraBooka.

Галина Ткачук - письменниця, літературознавиця, викладачка. Народилася 27 серпня 1985 року в Хмельницькому, живе в Києві. Вивчала літературознавство й історію літератури в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», в аспірантурі досліджувала образ міста в дитячій літературі. Працювала редактором літературного додатку журналу для підлітків «Однокласник». Окрім роботи в команді БараБуки, викладала рідну мову, літературу та основи літтворчості для молодших школярів альтернативної школи. Від 2017 є натхненницею і керівницею літературного гуртка «Написатор». Вигадує і записує історії відтоді, як себе пам’ятає. 

Авторка повістей для дітей «Вікно до собаки» (2011), «Вечірні крамниці вулиці Волоської» (2014), «Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака» (2019), книжок-картинок для читачів-початківців («Великодній пікнік», «Гойдалка під кленом», «Синя коробка», «Зелена білка», «Моя найтихіша книжка»), збірки оповідань «Тринадцять історій у темряві» та пізнавальних книжок «Школознавство» і «Книжка про сміття» (у співавторстві із авторами-підлітками).

Заглядає в шибу казка -читати про книгу Галина Ткачук "Вечірні крамниці вулиці Волоської".

Книжка як дія, або«Сміття від А до Я…» - читати про  книгу Галина Трачук "Книжка про сміття."

Існує тисяча способів написати книжку, зокрема науково-популярну. І хоч зазвичай ми знаємо лише імена автора та ілюстратора, кожна книжка – це певною мірою командна робота. Однак створити книжку цілою командою підлітків та дорослих– ідея як мінімум небуденна.



Літературні читання "Гойдалка під кленом" і "Вечірні крамниці вулиці Волоської."

Нові надходження книг в бібліотеці від Поповнення бібліотечних фондів Українського інституту книги:


Ткачук Г. Моя найтихіша книжка.- Х: Вид-во"Ранок", 2020.

Що робити, якщо ти любиш тишу, а твої рідні — ні? Куди сховатися від численних гучних звуків нашого міста? Ну, звісно ж, у таємне місце, де панують зовсім інші закони, найголовніший із яких: зберігайте тишу.

 «Моя найтихіша книжка» сподобається всім юним книгодрузякам, які бодай іноді люблять побути в повній і чудовій тиші бібліотеки.




Ткачук Г. Білка Квасоля та Опівнічний Пожирака. - Х: Вид-во"Ранок", 2019.

У стародавньому Києві на Подолі жила собі дівчинка на ім’я Квасоля. У ті часи багато хто з киян умів перетворюватися на тварин чи птахів. Квасоля була білкулакою, бо перекидалася на білку. Якось у Києві з’явився таємничий невловимий злодій — Опівнічний Пожирака. Квасолин тато — відьмак Буряк, вирішив знайти спосіб відлякати ненажеру. Небезпечними й химерними околицями Києва Квасоля разом із бузиновим чоловічком Патикославом вирушають на пошуки інгредієнтів для чарівного зілля Буряка.

                                                  Ткачук Г. Школознавство. -  К: ПОРТАЛ, 2020.


Ваші діти не люблять школу? Ви просто не вмієте її готувати) Жартуємо. Хотілося написати про книжку кумедно, бо й сама вона така. Хоч і оповідає про школу. Письменниця Галина Ткачук добре знається як на болях сучасних школярів, так і на тому, що турбувало учнів у різні епохи, які передували нашим — від Київської Русі до навчання в радянській школі, що дісталося нам у спадок.  Книжка не лише смішна, а й пізнавальна. Вона познайомить читачів зі способами викладання та предметами, які значно відрізнялися від сучасних. 


Немає коментарів:

Дописати коментар