середу, 11 квітня 2018 р.

Свято книги і читання у центральній дитячій бібліотеці розпочато!


Пов’язане зображення    Свята — невід’ємна частина нашого життя, світла і радісна. Важко назвати серед них ті, які б не відзначалися у бібліотеках для дітей. Разом із бібліотекарями читачі святкують Новий Рік і 8 Березня, Різдво і Великдень, День захисту дітей і День знань та багато-багато інших, але серед них є одне особливе  як за формою, так і за змістом свято із традиціями кількох десятиліть — Тиждень дитячого читання. Це свято знайомства дитини з книгою, час активного спілкування дітей між собою, реклама власної продукції для письменників, видавців, художників, традиційні та інноваційні заходи популяризації дитячої книги, які пропонують бібліотекарі для читачів. 
Тож і працівники центральної дитячої бібліотеки традиційно на початку квітня організували свято для своїх читачів, щоб поринути разом у  незвіданий всесвіт книг та інформації.   А ропочався Тиждень дитячого читання "Ми читаємо завзято, а читання нам - це свято" посвятою в читачі учнів 1 - В ЗОШ №9. Щоб посвята була урочистою, на зустріч з першокласниками завітала письменниця, фотохудожниця ,журналістка Валентина Семеняк , яка презентувала маленьким читачам свою нову книжечку "Бурмотійко і Даринка". 

                                       



Малеча не тільки уважно слухала гостю, а й відтворювала почуте у малюнках. Поєднання прочитаного  з 
малюнком дає можливість не лише краще запам"ятати текст, а й розвинути свою фантазію.







            



Весело і гамірно повертався читацький десант до школи.


Читайте ще про нас тут



А на третьокласників  З - Г ЗОШ №16 цього ж дня чекала цікава і пізнавальна подорож в Країну квітів. Школярі познайомились з творами українських та зарубіжних письменників, присвячених квітковій тематиці.  Особливо малечі сподобались легенди та казки про квіти, з якими їх познайомила бібліотекар Намисняк Віолетта.



В медіацентрі юні користувачі прослухали  аудіоказку Г. -Х. Андерсена "Квіти маленької Іди" та переглянули буктрейлер за казкою "Лелія" Лесі Українки.



Свій вірш прочитала і юна поетеса  

Хто це ?
Не маленький й не великий,
А розумний, як сова,
А хитренький, як лисиця,
А шустренький, як коза.
Молочко він полюбляє,
Ковбасу, а ще би як,
На господарів чекає,
Просить їсти на свій смак,
Ти подумай, погадай, 
Що за звір це - відгадай.

Олеся Вербицька
 3-Г ЗОШ №16


А потім ббліотекарі разом з координатором проекту "Файне єднає" Тетяною Стасенко  провели майстер - клас "Виготовлення гвоздики з  гофрованого паперу"

 



                                  










                                                     Наші бібліотечні майстрині


                             

















Немає коментарів:

Дописати коментар