пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Творча акція - фестиваль читацьких історій "Як я зустрів улюблену книгу."

     Третій день Тижня дитячого читання був присвячений  книгам ІІІ тисячоліття. 
      Як зацікавити дитину книжкою, коли є Інтернет? Над цим  питанням задумуються неабияк  і видавці, і вчителі , і бібліотекарі, а також батьки. 
     Сьогодні на книжкову арену виходять не лише паперові видання, а й мультимедійніПоява електронних інтерактивних видань, які зближують  дітей з персонажами твору за допомогою різноманітних анімаційних ефектів, відеосупроводу, рухомості візуальних елементів, є показником медіа прогресу, який забезпечує принципово новий спосіб комунікації і трансляції інформації.

  Тож бібліотекарі центральної дитячої бібліотеки, при якій нещодавно відкрився медіа центр, не могли оминути своєю увагою книги нової формації. Учні 5-х класів ТСШ №7 здійснили віртуальну подорож країною "Книг ІІІ тисячоліття",ознайомились з книгами у З - D форматі.  

 Бібліотекар Намисняк В. С.  також  презентувала книги, представлені на виставці"Фешн читання для підлітків".
 
 Дуже цікаво юні читачі розповідали свої читацькі історії про те, як зустрілися з улюбленою книгою. У кожного була своя історія. Головне, що завдяки  улюбленим книгам вони почали більше цікавитись літературою.
Найбільш активним читачем  виявився учень 5-В Буряк Антон, який дивував навіть бібліотекарів своєю ерудицією і знанням літератури.

 
 Школярі  з неабияким захопленням прийняли участь у літературному лото "Сучасна література для дітей"







 пограли у гру "Чи уважний ти читач?"







     Головна думка, яку хотіли донести до юних читачів   працівники бібліотеки  полягала в тому, що  хоча новітні технології дуже стрімко увійшли в наше життя, та все ж треба пам"ятати, що електронні пристрої  є  лише невід"ємним атрибутом і вони повинні доповнювати,а не замінювати традиційні книги. 
Друковані видання завжди будуть класичним прикладом для живлення розуму.

Немає коментарів:

Дописати коментар