вівторок, 17 квітня 2018 р.

Завершується Тиждень дитячого читання. Поговоримо про покоління "Z"



Останній день Тижня дитячого читання працівники центральної дитячої бібліотеки вирішили присвятити темі "Які вони - діти, народжені в XXI столітті?"
А розпочали  бібліотекарі  діалог зі школярами 7-В ЗОШ №16 саме з презентації книги юної талановитої письменниці зі Львова Соломії - Анни Мазур "Дорослішати - зась, або квитків у дитинство немає!" 
Презентація  відбулась у онлайн - режимі. Бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-11 класів Надія Качуровська ознайомила дітей з книгою, а розмову  провела у вигляді діалогу.







 Школярі засипали юну письменницю питаннями, які їх хвилювали, адже вони з письменницею  майже однолітки, тож і питання їх хвилюють однакові. Та й книга Соломійки Мазур саме  про підлітковий вік, шкільну дружбу, про питання самореалізації та саморозвитку.

Продовжили розмову про підлітковий вік  кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології ТНПУ ім. В. Гнатюка Сіткар Віктор Ілліч та магістрантки факультету педагогіки і психології Хільковець Олена та Лобо Карина. 

 
                                         
Школярі переглянули відеопрезентації на теми: "Психологічні особливості підліткового віку", "Зроби правильний вибір"/ шкідливі звички/. А Сіткар Віктор Ілліч особливо зацікавив дітей  та й нас, бібліотекарів, прочитавши міні-лекцію "Покоління "Z" - яке воно?" із застосуванням медіа матеріалу.
Виявляється, що нове покоління Альфа( діти, які народяться з 2023 року) будуть ще прогресивніші, а ніж нинішнє покоління "Z". Вони, на думку вчених, будуть прагнути знизити рівень захворювань, зберегти природу і більше  40% не будуть прагнути отримати вищу освіту і , саме головне - зупинять війну і голод.
    Ось такі прогнози на майбутнє. Та все ж ми пишаємося нашими дітьми, які сьогодні є підлітками: їх талантами, їхнім вмінням швидко і вправно застосовувати новітні технології. Це вони спонукають нас, старших  прагнути  чогось  нового і прогресивного. 
 Тож побажаємо їм у майбутньому реалізувати себе і зробити правильний вибір у житті.
 Хай вам щастить!








Немає коментарів:

Дописати коментар