середу, 25 квітня 2018 р.

Майстер - клас "Модульне кусудамі"


Кусудама (яп. 薬 玉, букв. «лікувальна куля») - паперова модель, яка зазвичай (але не завжди) формується зшиванням решток однакових пірамідальних модулів (зазвичай це стилізовані квіти, складені з квадратного аркушів паперу), так що у підсумку виходить куляста форма. Як варіант, окремі компоненти можуть бути склеєні разом. Іноді кусудаму використовують як прикрасу, знизу прикріплюючи пензлика. 
 Саме слово є комбінацією двох японських слів кусурі (ліки) і тама (куля). Зараз кусудами зазвичай використовують для прикраси або як подарунок. Кусудама є важливою частиною орігамі, зокрема як попередниця модульного орігамі. Її часто плутають з модульним орігамі, що невірно, тому що елементи, складники кусудами, зшиті або склеєні, а не вкладені одна в одну, що передбачає модульне орігамі.

Саме з такою технікою  познайомили та й провели майстер - клас  "Модульне кусудамі"для учнів 8- А школи - колегіуму ім. Йосифа Сліпого викладач Тернопільського кооперативного торговельно - економічного коледжу Шейнгович Марія та студенти відділення "Дизайн" Мостовенко Ірина та Гадзалишин Аліна.
У медіа центрі бібліотеки представлена  виставка робіт студентів відділу "Дизайн" за технікою  - модульне орігамі.



                     
















Викладач коледжу Шейнгович Марія ознайомила школярів з  професіями, які   можна здобути у коледжі та  більш детально розповіла про підготовчі курси, які можна закінчити паралельно з навчанням у школі. 



















Немає коментарів:

Дописати коментар