пʼятницю, 27 березня 2020 р.

Книжкові космічні перегони з Стівеном і Люсі Гокінгами

Геніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі запрошують тебе, любий читачу, у неймовірну мандрівку Всесвітомі! Які таємниці приховує Сусідський Сад? Що це за суперкомп’ютер, який уміє розмовляти? Чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір? І чи вдасться головному героєві — допитливому сміливцеві Джорджу — визволити свого приятеля з чорної діри? На сторінках цих книг, сповнених гумору й карколомних пригод, розкрито найцікавіші загадки Всесвіту, а важливі наукові факти переплетено з веселими і часом небезпечними витівками. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.

Комплект з книжок Стівена Гокінґа та його доньки Люсі Гокінґ: «Джордж і таємний ключ до Всесвіту», «Джордж і скарби космосу», «Джордж і Великий Вибух», «Джордж і незламний код», «Джордж і блакитний супутник», «Джордж і корабель часу».
 Тут не можливо відірватися від неймовірних пригод
двох дітлахів, які живуть по сусідству. І в одного вдома є чудо - комп'ютер, який відкриває портал у Всесвіт. Діти побувають на інших планетах, познайомляться з марсоходом на Марсі, вивчать чорні діри і багато всього іншого.

Книга побувала навіть на Міжнародній Космічній Станції. Цікаві пригоди поєднуються з науково- популярними статями, які в книгах надруковані темнішим кольором. Є чи мало наукових фактів. Як ще краще можна популяризувати науку?
Ти дізнаєшся, чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір,  чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями, які зоряні системи називають потрійними, що таке адронний колайдер та інші найцікавіші загадки Всесвіту. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.
 Приємного читання, надіємося невдовзі ми всі повернемося до звичного нам життя, дітки з батьками приходитимуть в бібліотеку. А ми знаємо як з нечитайка зробити читайлика.

Комп’ютерні ігри для любителів космосу.
Оскільки ми народилися занадто рано для колонізації інших планет, єдиним способом втамувати нашу спрагу до космічних пригод є комп'ютерні ігри. Пропонуємо вашій увазі декілька ігор, які, хоча б певною мірою, пов'язані з космосом.

1. Трилогія «Mass Effect» - ця серія RPG ігор дозволить вам відчути себе капітаном комічного корабля на плечах якого лежить доля усієї галактики. Окрім хорошого геймплею на вас чекає цікавий сюжет, хід якого залежатиме від ваших рішень.

2. “Outer Wilds” – пригодницька гра, у якій ви досліджуєте загадки древньої цивілізації подорожуючи планетами зоряної системи. Через кожні 22 хвилини зоря системи вибухає і ви починаєте заново (ігровий прогрес зберігається). Цей цикл повторюється доки гравець не розгадає усіх таємниць зоряної системи, у якій він опинився.

3. “Kerbal Space Program” – гра для тих, хто завжди бажав керувати космічною програмою якоїсь країни. У ній ви конструюєте та запускаєте космічні кораблі таким чином, щоб екіпаж пережив місію (це вдається далеко не завжди).

4. “Journey to the savage planet” – у цій грі вашим завданням є дослідити планету ARY-26, зробити каталог її флори і фауни, а також зрозуміти, що трапилося з розумною формою життя, яка побувала на планеті до вас.

5. "Universe Sandbox 2" – дозволить вам відчути себе таким, що ви зможете зробити з Сонячною системою все, що забажаєте. Змінювати розміри планет, додавати/забирати об’єкти, тощо.

6. “Outer Worlds” (не плутати з Outer Wilds) – рольова гра від першої особи де, як і в «Mass Effect» стаєте капітаном корабля. Хоча початкові ідеї в обох іграх схожі, реалізовані вони зовсім по-різному.

Немає коментарів:

Дописати коментар