вівторок, 31 березня 2020 р.

Дистанційне навчання + поради ... .

На карантині опинились не лише діти, а й деякі батьки. Навчання за новим форматом розпочалось вже, але у дітей це, звісно, особливого захвату не викликало. Отже, дозвольте декілька порад! 
Пам’ятайте, що навчання вдома – не те ж саме, що навчання у класі. Тому якщо вчителі не організували під час карантину повноцінне онлайн-навчання, а надсилають завдання на самоопрацювання, не намагайтеся відтворити шкільну систему вдома. 
На домашнє навчання виділяти три години щодня, кожна з них має бути присвячена певному заняттю: -перша година – точні предмети; друга година – книжки (читання вголос, про себе, аудіокниги); третя година–документальні фільми, подкасти, онлайн - курси, навчальні ігри.  Це можуть бути, як три години підряд так і три окремі – як буде зручно дитині. Перевага навчання вдома – гнучкість, тому - якщо дитина зачиталася, нехай читає. Щоб стимулювати дитину працювати самостійно, потрібно дати зрозуміти, що ви цінуєте старання і додати: -“Ми раді, коли тобі все добре дається”. Дати зрозуміти, що якщо щось не вдається, то це не катастрофа, це дозволить дитині уникнути зайвої тривоги. Будемо раді, якщо хоч трохи наші поради допоможуть вам організувати навчальний процес ефективно за обставин, що склалися.  

Немає коментарів:

Дописати коментар