понеділок, 15 березня 2021 р.

Бібліофорсаж #ЖивіПисьменники

 #ЖивіПисьменники запрошують книгодрузячити!

Організатори акції #ЖивіПисьменники - Український інститут книги за підтримки Міністерства освіти і науки України та простору української дитячої книги БараБука. 

На Youtube-каналі Інституту книги опубліковані  відео про сучасних українських дитячих письменників. Як зазначається, для учнів і вчителів початкової школи, бібліотекарів та батьків експерти з дитячого читання створено серію матеріалів для роботи з сучасною українською дитячою літературою. Їх можна використати у навчальному процесі та позакласній роботі.

Перше наше знайомство: Валентина Вздульська.

Дитяча письменниця, редакторка, оглядачка дитячої літератури. Народилася 1983 року в м. Фастів на Київщині. Отримала освіту в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Працювала журналісткою на радіо, в газетах, в  інтернет-виданнях. Авторка казок та оповідань для дітей. Співзасновниця блоґу про сучасну дитячу літературу «Казкарка».

Авторка книжок «Вертихвіст», «Подорож листа», «Плутон», «Вільям Шекспір» і "Генрі Форд" (біографії для дітей) «Велике перевтілення», «Фея сховалася», «Я – Кіліманджаро», "Українські диковиська", "Євині ями" та ін. Співупорядниця книжок «Чат для дівчат», «Окуляри і кролик-гном», «Листи на війну. Діти пишуть солдатам». За книжки «Плутон» і «Вільям Шекспір» отримала відзнаки «Топу БараБуки» у 2016 і 2018 роках.


Вздульська, Валя. Українські диковиська/іл. Марії Фої. - К: Портал, 2020.- 64с.

У давні-предавні часи на місці майбутньої Одеси жили страуси, а в майбутньому Києві - крокодили. Не вірите? Упродовж тисячоліть змінювався клімат і ланшафт.
Ця книжка розповість про десятки доісторичних тварин, які жили на території сучасної України.



Вздульська, Валя. Євині ями/іл. Л. Стецькович. - К: Портал, 2020. - 36с.

 Що таке археологія? Навіщо Євині батьки риють ями на півдні України?
Вони вивчають давнє минуле, шукають під землею всілякі старезні уламки. А Єва вивчає як влаштована робота археологів.



Вздульська, В. Вільям Шекспір. - К: "Агенці "ІРІО", 2018. -144с., іл.- (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей).

Дивовижна історія про найвеличнішого англомовного письменника - Вільяма Шекспіра. Життя сповнене таємниць і загадок. Ви зможете потрапити у дитинство великої особистості, пройти його шлях до великого поета.


Вздульська, В. Генрі Форд. - К: "Агенці "ІРІО", 2020. -128с., іл.- (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей).

Біографія Генрі Форда познайомить вас із людиною, яка знала чого прагне, і вміла за це боротися. Своє життя він присвятив створенню першокласних авто, які стали доступні для більшості.

Немає коментарів:

Дописати коментар