вівторок, 19 квітня 2022 р.

Майстер- клас "Напиши свою першу писанку"

 


«Писанка – це неповторне багатство, яке треба берегти як безцінний скарб і пишатися ним перед усім світом» 

Старі люди кажуть: доки люди писатимуть писанки, доти у світі існуватиме любов. І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії та уяви.

 Писанка – це символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду, символ сонця, тепла і вічності…

ПИСАНКИ – сирі яйця, з нанесеним на них символічним малюнком і зафарбовані у три-чотири кольори. Писанки не просто фарбуються: вони пишуться, тобто розмальовуються за допомогою особливих технічних прийомів. Від цього і сама назва їх – писанки.

Найкращим знавцем історії писанкарства, а також вмілим писанкарем Тернопілля  є народний мастер України Ярослав Осадца. Писанкарством Ярослав Володимирович займається вже понад 30 років. За це час він  не лише розписував писанки, а й вміло оволодів технікою різьблення на страусиних яйцях.

18 квітня в рамках проєкту «Українці допомагають українцям» на базі платформи «Великодні дзвони»   пан Ярослав завітав  в центральну дитячу бібліотеку, щоб провести майсте-клас по писанкарству для дітей внутрішньо переміщених осіб «Напиши свою першу писанку». Майстей –клас тривав понад 4 години, адже охочих виявилося дуже багато, майстер приділив увагу кожному учаснику. 





https://www.facebook.com/t1news.tv/videos/557359642361240

https://fb.watch/cx2-hCXsKG/
https://fb.watch/cx3WfgDWwv/






Немає коментарів:

Дописати коментар