вівторок, 26 квітня 2022 р.

Година пам*яті "Гірчить Чорнобиль"



Чорнобильська зона відчуження - закрита територія, що зазнала сильного радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції в 1986 році.

Сьогодні для нас Чорнобиль як місто, як атомна станція, як Зона відчуження, як трагедія і як символ.

Найкраще дітям про Чорнобиль розповість 5-та серія мультимедійного серіалу "Книга -мандрівка Україна" - під назвою "Місто- привид".

Розповімо вам про книги для дітей сучасної української письменниці Катерини Михаліциної, в яких діти дізнаються про Чорнобильську катастрофу 26 квітня 1986 року.

1. Катерина Міхаліцина. Квіти біля четвертого, 2020.
За чим так тужить прабабуся, щось видивляючись із вікна багатоповерхівки? Десь на квітучому Поліссі назавжди покинуто її хату. Катастрофа відібрала не тільки дім, а й життя близької людини - як іще безліч життів. А її, вимушену надшвидку евакуюватися, стали називати "чорнобилькою". Що є тепер? Трави, що пахнуть рідним краєм і оннучині малюнки - як ті, котрі творила ще одна "чорнобилька"- Марія Приймаченко.
Онуці прабабуся розкаже свою щемку історію.

 

2. Катерина Михаліцина. Реактори не вибухають: Коротка історія Чорнобильської катастрофи, 2020.

Цю книжку створено, щоб пояснити катастрофу людям, які народилися далеко по ній, зацікавити їх темою і спонукати до глибших пошуків. Аби "Чорнобиль" був не просто словом, ай усвідомленим історичним досвідом.



Немає коментарів:

Дописати коментар