середу, 28 вересня 2022 р.

Арт-година "Фонтан рівності Г. Сковороди" . Майстерка від ГО"Просвіта" для дітей ВПО.

 В рамках бібліотечного фестивалю, #Бібліофест_ХІІ, який стартував 28 вересня відбулася атр-година для дітей вимушено переміщених осіб, присв’ячена 300-літтю від дня народження видатного українського філософа -Григорія Сковороди.

До нас в гості завітала Абрам’юк Ірина - членкиня ГО «Просвіта Тернопільщина», яка працює спільно з @Global Fund for children. Пані Ірина розповіла діткам про Григорія Сковороду, а також його «фонтан рівності», який вони потім малювали.


Є у Григорія Савича Сковороди концепція під назвою «нерівна рівність». Філософ узяв за символ фонтан, що складається з різних за об’ємом посудин, які наповнює вода. З одного боку – вони усі різного розміру, отже, нерівні. Але усі вони наповнені, тому рівні. А що означає «нерівна рівність» у нашому повсякденному житті…? Шануй усіх добрих людей, незалежно від кольору їхньої шкіри, нації, мови чи віри. На противагу поширеному гаслу: «Всі люди рівні» - Сковорода стверджував: «Всі люди різні». Після цікавої та пізнавальної бесіди діти малювали фонтан під керівництвом пані Ірини. Спільна справа об"єднує. Тримаймося. Все буде Україна!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар