вівторок, 12 травня 2020 р.

Аудіоогляд книг

За останні тижні карантину прочитати все непрочитане ви не встигнете, але надолужите через аудіоогляд книг, які ми для вас підготували.

Озвучений огляд книг буде пропонований для прослуховування на Шкільному радіо в школах нашого міста. 
Записано в медіа лабораторії ПК "Березіль".
 Медіа лабораторія ПК Березіль MEDIALAB



Слайд-презентацію "Стоп булінг!: книготерапія"  - можна подивитися тут

«Сучасний науково-технічний прогрес витісняє читання, але вважаю, що не витіснить», (Кузько Кузякін, відомий український автор дитячих книг).
Багато вчених невиправні романтики. Їх часто зовсім не цікавить, скільки часу і сил буде покладено на те чи інше наукове дослідження.
Поговоримо про книги, які допоможуть  краще зрозуміти науку через науково-популярні книги для дітей.
1. Кузько, Кузякін. #щотакематематика?/Кузько Кузякін. - Харків: Юнісофт, 2018. — 108 с.
 Чудову книжку цього дивовижного автора, читацькою аудиторією є діти середнього шкільного віку/ від 12 до 15 років.
Одні вигадують – іншим розв’язуй.  
Книжка аж ніяк не допоможе у виконанні домашніх завдань чи підготовки до ЗНО, але може посприяти важливішому — дізнатися про математику під дуже цікавим кутом і навіть зацікавитися математикою тим, хто до цього і не думав це робити.
«#щотакематематика?» є спробою автора поговорити про незбагненний світ математики «нормальною» мовою. На початку книжки автор пропонує написати кожному що то таке є математика на їхню думку? Адже кожен так чи інакше мусить нею займатися принаймі 11 років, у школі. Що би ви  відповіли? Щось про числа? Ви будете праві, математика з цього починається...

2. Серія книжок Стівена та Люсі Гокінґів про Джорджа /С.Гокінґ, Л.Гокінґ . - Львів: "Вид-во Старого Лева", 2017.
 Головні герої книги — маленький хлопчик Джордж, його сусідка Енні і її батько Ерік. Джоржд — звичайний американський допитливий хлопчик, в якого проблеми з ровесниками та непорозуміння з батьками-вегетаріанцями. Його батьки вважають, що наука й техніка нічого хорошого дитині дати не можуть, тому хлопчик мріє про комп’ютер і збирає на нього з кишенькових заощаджень. Одного разу все змінюється, коли його домашній друг, кабанчик Фредді, тікає до сусіднього будинку.
Серія книг про Джоржа не залишить нікого поза увагою. Тут справжнє поєднання пригод і науки і їх автори є відомі вчені, список яких вказано в змісті до книг.

3. Промахов, О. Ігор Сікорський/О. Промахов. - К.: Агенція "Іріо", 2018.  - 125с. - серія "Видатні українці. Люди, що творили історію".
Ігор Сікорський – перший, хто почав займатися будівництвом великих літаків. Ще 100 років тому про таке диво, як політ на літаку, навіть ніхто не мріяв, це стало можливим завдяки нашому співвітчизнику. Саме завдяки Ігорю Сікорському політ на пасажирському літаку став для нас можливим. 
Те про, що мріяв Леонардо да Вінчі  (а мріяв він про гелікоптер (вертоліт), літак який може зависати в повітрі) втілив у життя Ігор Сікорський.

Немає коментарів:

Дописати коментар