середу, 13 жовтня 2021 р.

Українська героїка

День інформації "Українська героїка"/ до Дня захисника України.
День захисників і захисниць Украї́ни — державне свято України, що відзначається 14 жовтня (водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва). Започатковано 14 жовтня 2014 року президенським указом з назвою День захисника України.


Старший військовий капелан Тернопільської області Вячеслав Кізілов презентував книгу "Капелани" про військових священників.

В книзі розповідається історія капеланства та його роль у формуванні релігійно-моральної свідомості військовослужбовців.


До жовтневих свят - Дня Захисника України, Дня Українського Козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці готуються в кожній родині. Не виключенням стала традиція готувати подарунки нашим захисникам в нашій бібілотеці  з метою: виховання  у підлітків патріотизму, поваги до захисників Вітчизни, готовності до виконання громадянського обов’язку – захисту Вітчизни. Синьо-жовті сердечка поїдуть з зону ООС від учнів 8-А класу ТНВК №9 ім. І. Блажкевич.

Заслужений художник України Євген Удін презентував свої ілюстрації до книги Богдана Мельничука "Козацькі вітрила."

Це казкова повість, призначена для дітей середнього шкільного віку, вчить читачів любові до рідної землі, поваги до героїчного минулого українського народу, насамперед його славних синів-козаків, пошанівку до християнсько-моральних цінностей і народних традицій, кмітливості та мужності у складних ситуаціях боротьби з ворогами.

Презентація книги Еліни Заржицької "Легенди козаків."

 Готові до дивовижних пригод? 

Тоді вирушаймо у славетні козацькі часи! Хоробрі січовики, брава козачка Стеша та побратими сміливо йдуть назустріч небезпеці. Перед ними стають нелегкі завдання: захопити неприступну фортецю, подолати ворогів навіть вибратися з потойбічного острова! Чи зуміють наші герої пройти випробування?


Книжковий вернісаж "Де козак, там і слава."

Найкращі книги для юнацтва про українське козацтво, захисників Вітчизни нашої державності презентували бібліотекарі.

Захід супроводжувався музичними композиціями: "Марш Нової Української Армії" ("Зродились ми великої години"), "Мить" Святослава Вакарчука і оглядом книжковогог блогерства від бібліотеки. Бібліотека отримала також подарунки від гостей. Велике спасибі військовому капелану Вячеславу Кізілову за книгу "Капелани", і дві книги Анатолія Шевченка, ректора Державного університету інформатики і штучного інтелекту, професора і доктора богослов'я про духовні принципи побудови Всесвіту.

Також спасибі художнику і ілюстратору Євгена Удіну за книгу поезій Іванни Блажкевич і Ярослава Стоцького поезії "Барви долі". Обидві книги ілюстрував сам художник.




Немає коментарів:

Дописати коментар