вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Фольклорне різнобарв"я нашого краю....

 

Усна народна творчість, яку ще називають фольклором - це дорогоцінне надбання народу, це витвір поетичної душі, котрі необхідно знати й цінувати.
"Се - джерело, з якого на здоров"я довго ще будуть пити нащадки"- писав Павло Грабовський. Сьогодні в центральній дитячій бібліотеці було справжнє свято фольклору. Бібліотекарі ознайомили присутніх з казками, легендами, переказами та піснями Тернопільщини, згадавши про класиків літератури та сучасних письменників краю, які у своїх творах
використовують фольклорні мотиви.

На захід був запрошений Смоляк Олег Степанович - український науковець у галузі мистецтва та фольклористики, професор ТНПУ імені В. Гнатюка, який у формі гри ознайомив учнів 5-А класу ТЗОШ №16 ім. В. Левицького з обрядовими піснями Тернопільщини ( колядками, щедрівками, веснянками, гаївками, купальськими піснями ), а найактивніші школярі навіть отримали книги в дарунок від автора.
Наші гості - учні Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети підготували присутнім міні - концерт. Варіації на тему української народної пісні «Ой під вишнею….» Володимира Автодійчука прозвучали у виконанні Зеленецького Давида; Гната Хоткевича «Женьчик» виконала Ліля Герелиця (інструмент – бандура); Веселий танок виконав ансамбль сопілкарів «Фест дударик».


Щира подяка викдадачам Віятик, М. Ф., Харатін Н.О., Гаврилюк О. В. за чудову підготовку юних музикантів та соціальне партнерство. Також щира подяка шкільному біблотекарю - Марії Гаврон. А книги Олега Степановича Смоляка, які він люб"язно подарував бібліотеці - неоціненний скарб для поповненя фонду краєзнавчої літератури.

А на завершення свята, колективне фото всіх учасників .

Немає коментарів:

Дописати коментар